kuuuck kuuccck, ar det sa de later?

Aker till Vancouver precis.... nuuu! Ska antligen fa ata den dar stora kalkonen, ni vet som man bara ser pa film ;) Thanksgiving, here I come.  tijingeling !

Edward in my heart haha =)

Med en kopp varm choklad och en bit pumpkinpaj, har jag nu placerat mig vid datorn. Ute balser det kallt, men solen lyser starkt. Vi har just kommit hem fran Hermingston, ett stalle 30 minuter harifran. Jag var tvungen och kopa ett fotskydd, sa att jag inte stukar foten nar jag spelar basket. Vi var ocksa och at kinamat, saa gott! :) 

Det ar sondag igen och helgen har varit harlig. I fredags hade vi morgontraning, (inte sa harligt) klockan halv 7. Var trott och slut i kroppen efter en veckas hard traning. Pavag till traningen far vi motorstopp och kom darfor sen till traningen. Tror inte coachen blev sa arg for att vi var sena, verkade inte som det. Traningen flot pa bra och till veckan ska vi lara oss spelen vi ska anvanda oss av pa matcherna. Forsta matchen har vi om 1,5 vecka, langtar sa mycket, ska bli roligt att kora igang pa riktigt =) Lordagen var greeeat. Jag, Veronica, Natalie, Vanesa och Torri akte till Hermigston for att se pa Twilight och klippa oss. Vet inte vad jag ska saga om min klippning faktist. Ar lite ledsen over att mitt langa har ar borta haha, hon klippte sa mycket. Antingen forstod hon inte vad jag snackade om, eller sa var hon bara lite knasig. Men som tur vaxer det ut, (om nagra ar, suck). Efter klippningen drog vi till en resturang, Shares, for att matta magen. Hade super roligt med alla tjejer och maten var toppen. Jag at nanting som hette Quiez, typ en omeltt, fast pajaktig.. Med matta magar akte vi sedan vidare till bion. Vi var redo, redo att se Twilight, filmen som alla snackar om. Eftersom boken var riktigt bra, sa var vara forvantningar hoga. Med popcorn i handerna satte vi oss i biosalen. Salen var nastan packad med folk, men som tur hittade vi platser, sa vi alla kunde sitta med varandra. Har i USA har dom inte numrerade platser som vi har hemma, annu en skillnad. Efter 2 timmars biotittande lammnde vi biosalen med ett bultande hjarta och med ett leende pa lapparna. Vi var i chock hahha =D Filmen var hur bra som helst. Nastan sa jag maste se den pa bio igen. Go and look at it people =) Edward, som i boken skulle vara en riktig heting, var i borjan en liten besvikelse, men ju langre man kom in i filmen, och dessto mer man fick se av honom, blev han snyggare och snyggare hahahh =) Defenitivt ett stort plus for filmen och for Edward ;D 

  

Till veckan firar vi Thanksgiving, darfor kommer vi bara ga 2,5 dagar i skolan. Sa pa onsdag eftermiddag aker vi till Vancouver for att fira. Hela familjens slakt ska komma, sa det kommer bli mycket folk och mycket mat haha =D trevligt !

Skot om er, kramar :)  

Madagaskar dos, att rekomendera ;)

Madagaskar people, madagaskar (2), vad mer behover man saga ;D. Ruskigt bra haha, var nog lange sedan jag skrattade sa mycket till en film. Skona figurer med harlig humor! Nar vi klev in i biosalen fick jag fakta pa att det ar sant att the american people ater sjukt mycket i biosalen. Feta popkorn hinkarna, jattestor lask och allt annat du kan tanka dig. Visst har vi det hemma med, men har ar det extremt! De har till och med en kran med smor, som de haller pa popcornen (forsta rektionen, japp dom ar feta har!) Men gott var det haha, kan ju inte saga nej till popcornen, men smoret skippar jag nasta gang...  kasnke. 

Kom hem fran traningen 1,5 timma sedan. Idag delade tranarna upp skol-laget i Versity och Jv-lag. Jag hamnade i Versity, sa ett extra leende pa lapparna denna kvall =). Annars rullar dagarna pa. Till helgen ska vi aka och se annu en film pa bio, Twlight. Boken ar grymt bra, alla tjejer i skolan, verkligen alla, laser den just nu. Sa jag var tvungen att borja, och nu kan jag inte sluta lasaaa.. huuuualigen! Mot sangen och boken, godnatt =)
                                   


U.S vilket stalle...

Annu en vecka ar avklarad och jag ar inne pa min 98:onde dag i U.S. Idag har det varit den lattaste dagen evvvvver i skolan. Har i princip bara lekt lekar och atit kakor, men jag ska val ine klaga I guess. Vanligtvis har vi inte skola pa fredagar, men eftersom vi var lediga i tisdags sa hade vi skoldag idag. I tisdags var det namligen "The veterans day". Det ar dag da the American people firar alla veteraner som krigat och kampat  for U.S under historien. Sa i onsdags (skoldag) firade skolan dessa manniskor. Det dekorerades och bakades for deras ankomst. Veteranerna gick runt i klasserna och berattade deras historier om hur de deltagit i krig for U.S. Det var en haftig upplevelse,eller kanske jag skall saga en intressant upplevelse, att lyssna pa de manniskor som faktist varit med i krig runt om i varlden. En gubbe vid namn Tad Miller var en av de manniskor som var med och krigade i andra varldskriget. Han berattade hemska historier om hur han var tungen att avratta manniskor som egntligen inte hade nagot med kriget att gora. Man kunde tydligt se hur smartsamt det var for honom att bertatta, jag kan knappt satta mig in i vad han varit med om... Jag fick arligt talat gashud nar han berattade sin historia for oss. Skolan besoktes av ca 30 veteraner som alla hade sin egna specifika historia att beratta. Dock kunde inte alla klasser lyssna pa var och en, men var klass for sig hade ca 8 stycken vetraner att lyssna pa. "The Veterans day" var bade rorande, larorik och rolig. Man kan tydligt se att denna dag ar otrolig viktig for manniskorna som bor har. Det var en ny experience for mig och annu en sak jag kan bocka av min U.S lista =)..   

Maste bara snabbt beratta om forra helgens bravader. Har inte haft tid att skriva om den i veckan. Alltsa, forra fredag akte familjen och jag till Portland for att titta pa vollyboll. Matchen borjade nervost och vara tjejerna forlorade sina tva forsta games. De steppade upp tredje och fjarde gamet och vann dem med stor marginal. Detta innbar att stallningen var 2 lika. Sista och avgorande gamet skulle antingen sla ut dem fran kvartsfinal eller ta dem vidare. Val under det sista gamet bryter en av Heppners tjejer benet, Chock NR 1. OMMMMMG, jag har aldirg sett nagot liknande. Benet var sa konstigt bojt, I never seen anything like that!  Samtidigt hor jag en small, tjejen brevid mig svimmar, faller rak ner i golvet med ansiktet forst.Visste inte vad jag skulle ta vagen, hela kroppen bara skakade. Ca 30 sekunder efter att tjejen svimmar hor jag nagon skrika bakom mig, jag tittar snabbt over axeln, dar har en kille svimmat i stolen. Alldelens blek i ansiktet med tungan hangande utanfor ansiktet, Chock NR 3. Herregud, allt detta pa en timme, det var galet. Har aldrig sett nan bryta benet eller svimmat. Too much at the same day dudes ! Som tur var svimmade jag inte, men jag satte mig ner och blundade, maste saga att det var riktigt obehagligt. Tog nagra dagar att svalja det hela, men allt ar nu bra, bade med tjejen som brot benet och de tva som svimmade. Huuuua ligen!   

I mogon lordag, ska jag fa en ny "host sister". Hon heter veronica och kommer fran slovakien. Det visade sig att hon och hennes nuvarande familj inte fungerade ihop. Snall och omtanksam som min familj ar, erbjude de henne en plats hos oss. Kanner Veronica sen tidigare, det ar en rolig tjej och omtanksam tjej. Mer om det senare. Oooh btw, basketen har ju kort igang. Kannns gott (som de sager i goteborg) folk. Men ger er ett inlagg om det imorgon, nu kallar sangen. Godnatt!
Ikvall drommer jag om Zzzzzzzzac Efron ;) haha, mums !


Killen visste vad han snackade om!

Igar hade vi en riktigt grym forelasning pa skolan. Den handlade om sjalvkansla och att man skall satta mal for sin framtid. Killen som snackade var pappa till en riktigt kand baseball spleare i USA. Han berattade om sin uppvaxt, med all den press och stress han levde i. Ju langre han pratade, dessto fler punkter kunde jag kanna igen mig sjalv i. Kanske var det darfor jag verkligen blev rord av forelasningen. Vi behover manniskor runt omkring oss. Manniskor som hjalper oss att na vara mal och som finns dar nar vi behover dem. Han berattade ocksa om sin son. Hans son spelade amerikansfotboll pa hogstaidet. Dar berattade hans coach att han inte platsade i laget, och till och med att han kanske skulle fundera pa att byta sport. Men han bevisade att coachen hade fel. Han skrev upp mal, jobbade hart och ar idag en en av de bast betalda spelare i USA. Mannen som forelaste sade gang pa gang "It the ideas in your haed, that rules your world". ooooj, va braa han var, jag far gashud...

Idag ar det torsdag, sista dagen i skolan for veckan. Till helgen ska vi ivag till Portland for att titta pa nar tjejerna spelar match (vollyboll). Kommer va riktigt mycket folk, eftersom det ar en sa pass viktig match. Heej mustangs =D!

Halloweeeeeen veckan

Halloween ar over och OJ vilken upplevelse!

I torsdags akte vi utbytestudenter fran Heppner till ett majsfalt 1,5 h harifran. Val framme mottes vi av en massa folk som var redo for att skrammas. Kon var 2.5 timma lang, men eftersom vi "bokat" varan tur sa kunde vi ga fore alla. Det forsta vi gjorde var att ga igenom en labyrint (gjord av ett majsfalt). I denna labyrint fanns det inga farligheter. Ingen som kunnde skramma livet ur en, man kan saga att det var en salgs uppvarmning infor den "riktiga" labyrinten. Vi delade upp oss tre och tre, jag gick med mina europeiska vanner Vanesa och Anna =). Efter uppvarmningen var vi redo! Jag och Vanesa tvingade Anna att ta taten haha ;D! Det forsta vi mottes av var en slaktare, full med blod och kroppsdelar, och tro mig folk, det ma lata tontigt, men OJ vad radd jag var!! Efter slaktaren mottes vi av en "Motorsags man", haxor och fula gubbar. I vissa delar av labyrinten var vi tvungna att ga igenom kolsvarta tunnlar for att ta oss fram, HEJ MARDROMMAR! Utspringande ur labyrinten kunde jag kanna hur svetten rann. Vi var sa uppspelade och trott efter allt springande i majsfaltet!! Kanske allt detta later lite barnsligt, men helt serrisot, det var sjukt laskigt. Iblande kannders det som om man var med i en san dar laskig skrackfilm!! Men ut kom jag levade, och med ett leende pa lapparna =) 

   
 


Fredagskvallen, sjalvaste Halloweendagen, spenderade jag med mis amigos fran Europa och  fran Heppner. Tillsamans akte vi runt till olika stallen i Heppner for att fira. Ute pa gatorna kunde man see kidsen utkladda till deverse saker. As garvade nar jag fick syn pa Obama och Maccain, huuuua! Att Halloween ar nagot speciellt har, det marker man =)

Sedan  i lordags var det dags for Vollybolltjejerna att spela match. Pa plats fanns en stor majoritet av skolan, snacka om kansla. Alla hejjade, sjong ramsor och hade roligt tillsamans. Jag och Vanesa kladde upp oss i gult och blatt, som alla andra, for att representera laget och skolan! Natten spenderades aven hos Vanesa. Vi sag pa film och at glass =) (mkt glass hah) Helgen var en av de basta hitills, den avslutades med basket me tjejerna pa skolan, kan det bli battre!!
 
  
  

RSS 2.0