Helg i Heppner!

Dagens frulle bestod av jordgubbar och mjolk, maste saga att det nastan smakade som hemma. Idag har vi pa morgonen hjalpt till med att stada bilarna pa garden. Solen lyste ute, sa det var faktist skont att fa komma ut och byta luft i lungorna. Idag har vi match mot Staifield igen, hoppas verkligen pa vinst denna gang. Det ar viktigt att vi vinner den har matchen, annars kan distrikt-turneringen vara i farozonen. Vi satter pa oss vara bortastall och gor oss redo for att kriga! 

Skolveckan har gatt fort, samtidigt har jag haft valdigt mycket att gora. Haft manga prov och inlammningsuppgifter, skont att det ar over. Jag har ocksa lagt till ett amne i mitt shcema, -US History. Lararen i den klassen ar helt underbar (har han i Government med) but he makes my day, everyday! Kul ocksa att fa lara sig lite mer om den Amerikanska historien. Igar hade vi ocksa en "rest day" pa skolan. Det ar nar alla elever som har bra betyg och bra narvaro, far se pa film och inte ha vanliga lektioner. Tror vi maste genomfora detta i Sverige, men da galler det ju att ha bra narvaro hemma ocksa hah! I morgon har vi match igen och pa sondag ska vi till Kathys chef for att titta pa superbowl. Har ar superbowl varsta grejen, sa det ska bli kul att fa uppleva. Inte for att jag ar sa intresserad av amerikansk fotboll, men anda lite haftigt =). Killen vi ska till har en biosalong i hans hus, sa bara det ska bli nice att se!

Nu ska ja kila och packa vaskan, hall tummarna! / Mahulda   


  
(Bilder fran forra helgen)

Obama, Martin och Loket..

I forrgar svors eden.. Barack Obama ar nu the president of the United States of America. Han ar den 44:e presidenten i ordnigen, och star nu framfor en stor utmaning. Storsta delen av skoldagen gick at att titta pa"kroningen" I Washington DC. Maste saga att det var lite speciellt, aven om jag inte ar amerikansk. Ett hav med manniskor var samlade i Washington, tidningar skriver att det var over en miljon manniskor, redo att ta emot Obama. I Heppner, och resten av USA, snackar manniskor mycket politik. Aven om jag vet att Europa ar intreserade av sin politik, ar det inget jamfort med har. Man kan pa nagot satt kanna det i atmospheran.. For 5 dagar sedan akte ett gang av skolans elever till Whasington D.C, for att uppleva det hela live. Onska att jag avrit dar, men tven fungerade bra den med.


I mandags var vi lediga fran skolan, detta pga "Martin Luther King-dagen". Sa i tisdags visade var politiklarare oss hans beromda tal, "I have a dream..". Har lyssnat till talet forut, men var larare forklarade och snackade mycket om honom, sa nu kanns det som om man har mer koll pa det hela. Precis som Martin Luther King, har jag ocksa en drom. Min drom, eller en av dem ar att vinna pengar pa Bingolotto och fa snacka me LLLLoket!! Vem vill inte snacka me han, eller ar det bara jag haha?? Drommar har vi alla, vissa ar bara svarare att na an andra, man far bara inte ge upp hoppet! Jag kommer alltid ha mina drommar kvar, man maste tro, annars kommer man ingenstans har i varlden.. Oj vilka fina valda ord fran mig haha =)


Igar onsdag hade vi match mot en skola som heter Umatilla. DOCK forlorade vi, men vi gjorde anda ett bra jobb ute pa plan. Vi haller huvudet hogt och ser framemot matcherna till helgen.



     

Helg summering..

Helgen har varit fartfylld. I fredags akte vi till Union for att spela match. Till union ar det ca 2,5 h, lang tid, men som tur var hade vi kul pa bussen. Lat tjejerna lyssna pa lite svensk rapp, haha.. de as garvade. Antar att var rapp ar lite "tontig" jamfort med deras, men whatevaaa. I alla fall sa forlorade vi med ca 15 poang. Ja spelade inte alls bra, sa var fett depp efter matchen. Killarna utklassade unions killar med manga poang. Helt otroligt bra match, aven om poangskillnaden var stor. Hemresan tillbaka till Heppner, gick betydligt fortare. Jag och Nat akte med Chris hem, vi dunkade ABBA i bilen, oj va bra dom e ;) Jag ar svensk och stolt over vart ABBA! Igar lordag hade vi match igen. Denna gang gick det mycket battre for mig, allt flot bara pa. Sa inga sura miner efter matchen. Vi vann och ligger nu bra till i serien =). Efter matchen drog, jag och tre andra basketjejer till bion. Vi tittade pa "Bride Wars", himla bra film faktist. Hade superkul med tjejerna, kanns verkligen som om jag ar en av dom! Idag sondag blir det nog bara chill. Det anda som ar planerat ar harklippning. Jag ska klippa Veronicas har, hahha, herregud att hon vagar. Men lugna puckar, jag ar inte sa dalig, I think.. Nu ska ja snacka me mami, tjingeling


Hej alla glada!

Sitter har med ett glas mjolk och ett rykande hemgjort brod som Kathy nyss bakat. Maste saga att hon borjar bli riktigt duktig pa dem. Kallas kaviar ar mitt palagg for kvallen, tyvarr blev kalles ingen succe har i familjen Rauch. De tycker att kaviarn ar alldelens for salt, Andre sa att det var som att "slicka en fisk". Men oj vad jag gillar kaviar, kan inte svika Kalles juuu! =)

Men men, jag ar inte har for att blogga om kaviar, tankte att jag skulle beratta om hur min jul var har i U.S. Vet att det redan gatt massa dagar sedan jul, har helt enkelt inte haft ork att skriva. Men har haft en otroligt lugn dag idag, sa nu ska det ryka det om tangentbordet. Som jag namnde i mitt tidigare inlagg, sa for vi ivag till Portland-Washington for att spendera julen. Hela familjen, dvs, jag, Nat, Andre, Veronica, Kathy och Chris, trangde in oss i var stora pickup. Trots att den ar stor, var det anda trangt. Vanligtvis tar var resa till Portland ca 3 timmar, denna dag tog de 5.5 h. Helt galet daliga vagar. Tror inte de uppfunnit riktiga vagplogare har. Julen var iaf riktigt mysig. Mycket folk och mysig stamning. Maste val saga att vi svenskar har ett battre julbord an det Amerikanska, men det dog mycket bra anda. Fick massa fina julklappar, tror att tomten maste tyckt att jag varit mycket snall i ar! Har varit en angel mamma och pappa ;)

Nyar spenderade vi hemma! Kanske later lite trakigt, men absolut inte. Herregud vad vi skrattade. Belv inget partaj dock, for vi hade match dagen efter, men det gjorde inget alls. Kul kan man ha utan dricka och dricka... Hur mitt 2008 var, far ni veta en annan dag, har inte tid att skriva om det nu! Vi ska alldelens straxt starta en film har hemma. Popcornen ar poppade och soffan ar fullsat. Filmen idag ar "I am Sam" (riktitg bra film)

Jag, Nat och Veronica har precis bakat fardigt en fodelsedagstarta till Kathy. Hon fyller 45 ar i morgon. Arligt talat vet jag inte om den blev sa god, men herregud vad snygg den ar. Njuuuut nar ni ser den! Med karlek / Matilda






RSS 2.0